Pytania - tester

Pytanie: 832
Następne pytanieJaka może być najmniejsza długość spocznika w schodach prostych na obiektach mostowych? Akt prawny: [16] -
ISAP;
Rozporządzenie Ministra Transportu i Gospodarki Morskiej z dnia 30.05.2000r. w sprawie warunków technicznych jakim powinny odpowiadać drogowe obiekty inżynierskie i ich usytuowanie.
Dz.U.00.63.735
Zmiany: Dz.U.10.65.408 par1, Dz.U.12.608 par.1,
Dz.U.13.528 par.1, Dz.U.14.858 par.1, Dz.U.15.331 par.1
Specjalność: W - P,W,; Zakres: dla specjalności D i M - znajomość całości przepisów dla pozostałych specjalności - ogólna znajomość przedmiotu aktu prawnego
Uwagi:
Wasze uwagi:Nick: Arkadio86 - data: 2018-05-12 19:16:27
Pytanie nie precyzuje czy chodzi o spocznik pośredni czy końcowy. Jedynie na odpowiedź naprowadza zapis o schodach prostych. Nie precyzyjne pytanie. W przypadku spocznika końcowego długość minimalna to 1,2 m. / §129 ust 4
Odpowiedź: Nick: andrjuuu - data: 2016-11-14 21:18:15
par 129.2.1 - 1,5m czyli C
Odpowiedź: Zgłość uwagi dla pytania nr 832 (w nowym oknie, możesz je później zamknąć)